Direktlänk till inlägg 18 juli 2013
Det här receptet var nog inte en nödvendighet att blogga om tror jag, Då dom flesta klarar att koka korven og laga rotmosen.
Men jag har den här veckan en husmanskost vecka, så det vore synd om jag inte skrev inn alla.
Men jag kan avslöja att denna sennapsåsen var en genial sås. Min mann gillar inte sennapsås. Men den här tyckte han mycke om. Den var enkel och tillreda.:)
Du behöver till 2 portioner:
400 gr kålrot
2 morrötter
2 potatis
vann
smör
och salt och peppar
En fläskkorv
SÅS:
1 dl grädde
1 dl spad från grönsaks vatnet
1 ss valfri sennap
1 ss maizena + 1 ss grädde ( för att få såsen tjockare )
Salt och peppar.
Så här gjör du:
1. Skala potatis, moror och kålroten, hacka det opp i terningar.
2. Ha det i en kasseroll med vatten, kok upp.
3. Samtidig kokar du upp vatten till korven i en annan kasseroll.
4. när vattenet kokar har du korven i och lar det små koka i den tiden som det står på förpakkningen. I mitt tilfälle var det 15 min.
5. När grönsakerna är ferdiga kokte silar du bara från vattnet, men behold 1 dl till såsen.
6. Ha i en klikk smöroch lite salt och peppar. Mosa det hela med en el visp eller en potatis mosare. Smak till om du behöver mera kryddor.
Man kann ha i lite mjölk om man kjänner den är for tjock.
7. SÅS: Koka upp grädden, vatten och sennap.
8. I mellantiden så ordar du till redningen med att blanda meizena och vätska ( grädde)
9. Ha redningen i den kokta grädden. rör om till det tjocknar.
10. Nu var det hela färdig. Så det är bara att skiva upp korven och legga det snygt på tallriken med rotmosen och såsen
Bon Appetit
Dette blogg innlegget handler ikke om mat denne gangen. Det handler om meg som person og medborger. Men jeg vil si en ting först. Jeg er ikke rasist. Sånn att det er oppklart fra förste stund. Jeg synes det er litt skremmende faktisk...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 |
2 |
3 |
4 |
5 |
6 |
7 |
|||
8 |
9 |
10 |
11 |
12 |
13 |
14 |
|||
15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | |||
22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 |
28 |
|||
29 |
30 | 31 |
|||||||
|