Direktlänk till inlägg 22 september 2013
God morgen
Vi hadde en herlig avslappet dag i går. Vi gjorde rett og slett ingenting. Foruten om å handle litt da og lage god mat. Min mann laget en eplepaj, jeg laget en gullerotskake og jeg laget til middag Lever Anglais. Om du synes valget av middag var litt udda på en Lördag så har du nok rett. Men jelegger ut oppskriften. Uansett......
Gulrotskake er noe av det beste jeg vet innen kake verden. Den er kryddig og kremen på toppen er så herlig flöyelsmyk. Oppskriften fannt jeg i min bakebok "bibel" : Den store kakeboken fra teknologisk forlag 1996. Om du ikke har denne boka er den absolut å anbefalle. Den tar for seg kaker i alle former og störrelser med ekstremt masse bra tips i. Og alle kakene jeg har laget fra boka blir vellykket.
Vel, nok om det, tilbake til gulerotskaka.... Denne gulerotskaka er av orginalt en Amerikansk oppskrift. Jeg justerte litt på krydderiene i den, men det jeg tillförte selv har jeg i kursiv skrift. Så kan du jo selv velge om du vil kryddre den til. Som pynt er det mest vanlig med marsipan gulerötter eller revne gulerötter. Jeg for min del , synes bär og frukt passer bra så jeg hadde på nötter og jordbär. Men det er absolut en smak sak :-)
Dette er ikke en slanke oppskrift, men etter 5 uker med streng diett, så kjörer vi på med litt god kake. .... Bare Eeeennn bit så klart :-/
Amerikansk gulrotskake
Ovnstemperatur: 180 `C
Steketid: 50 min - 1 time
Mengde: 12 stk ( en brödform)
Lagring: God i 4 - 6 dager
Frysing: Uten pynt i 1 - 2 mnd
Dette trenger du:
Kaken:
180 gr hvetemel
1,5 ts bakepulver
0,5 ts natron
1 klype salt
1 ts malt kanel
1 ts malt kardemomme
0,5 ts malt ingefär
0,5 ts muskat, malt/riven
180 gr skrelt og revet gulrötter
90 gr ristette og finhakkede hasselnötter
150 gr brunt sukker
2 egg
finrevet skall av 1 appelsin ( sitron funker også)
75 gr smör, smeltet
Pynt
150 gr philladelfiaost, original
15 -20 gr melis ( florsocker)
2-3 ss kremflöte/melk
nötter/bär/marsipan gulerötter
revne gulerötter ( glasserte )
osv...
Slik gjör du:
1. Til kaken: Sikt sammen mel, bakepulver, natron, salt og krydderiene i en bolle/bunke.
2. rist og hakk nötter, ha det i en bolle med rivne, gulerötter og sukker. Rör om.
3. Rör inn ett egg av gangen i gulerotröra, deretter appelsin skall og smör.
4. Til slutt, vend inn melet.
5. Hell i röra i en klargjort form og stek kaken i en forvarmet ovn i 50 min til en time.
6. La kaken hvile i ca 10 min för du tar den ut av formen, så har du kaken på rist og avkjöler den ytterligere mens du lager fyllning/kremen.
7. Til Glassuren: Ha det hele i en bolle/bunke og visp med en el visper til du er fornöyd med konsistensen. Er den for kjukk har du i mer veske, er den for tynn har du i mer melis/florsocker.
8. Fordel glasuren ovenpå kaken ( jeg hadde også litt glasur inni kaken, da jeg hadde en aaaalllllt for stor form, så jeg la den bare dobbelt med glasur i midten :)
9. Pynt kaken etter din egen smak
Ha en herlig Söndag
LS
Dette blogg innlegget handler ikke om mat denne gangen. Det handler om meg som person og medborger. Men jeg vil si en ting först. Jeg er ikke rasist. Sånn att det er oppklart fra förste stund. Jeg synes det er litt skremmende faktisk...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | |||||||||
2 |
3 |
4 |
5 |
6 |
7 | 8 | |||
9 |
10 |
11 | 12 |
13 |
14 |
15 | |||
16 |
17 |
18 |
19 |
20 |
21 | 22 | |||
23 |
24 |
25 |
26 |
27 |
28 |
29 |
|||
30 |
|||||||||
|