detnordisekjokken

Direktlänk till inlägg 22 september 2013

Recept: Gulrotskake/morotskaka

Av L S - 22 september 2013 06:35


 


God morgen   


Vi hadde en herlig avslappet dag i går. Vi gjorde rett og slett ingenting. Foruten om å handle litt da og lage god mat. Min mann laget en eplepaj, jeg laget en gullerotskake og jeg laget til middag Lever Anglais. Om du synes valget av middag var litt udda på en Lördag så har du nok rett. Men jelegger ut oppskriften. Uansett......

Gulrotskake er noe av det beste jeg vet innen kake verden. Den er kryddig og kremen på toppen er så herlig flöyelsmyk. Oppskriften fannt jeg i min bakebok "bibel" : Den store kakeboken fra teknologisk forlag 1996. Om du ikke har denne boka er den absolut å anbefalle. Den tar for seg kaker i alle former og störrelser med ekstremt masse bra tips i. Og alle kakene jeg har laget fra boka blir vellykket.

Vel, nok om det, tilbake til gulerotskaka.... Denne gulerotskaka er av orginalt en Amerikansk oppskrift. Jeg justerte litt på krydderiene i den, men det jeg tillförte selv har jeg i kursiv skrift. Så kan du jo selv velge om du vil kryddre den til. Som pynt er det mest vanlig med marsipan gulerötter eller revne gulerötter. Jeg for min del , synes bär og frukt passer bra så jeg hadde på nötter og jordbär. Men det er absolut en smak sak :-)

Dette er ikke en slanke oppskrift, men etter 5 uker med streng diett, så kjörer vi på med litt god kake. .... Bare Eeeennn bit så klart :-/


Amerikansk gulrotskake


Ovnstemperatur: 180 `C

Steketid: 50 min - 1 time

Mengde: 12 stk ( en brödform)

Lagring: God i 4 - 6 dager

Frysing: Uten pynt i 1 - 2 mnd


Dette trenger du:


Kaken:

180 gr hvetemel

1,5 ts bakepulver

0,5 ts natron

1 klype salt

1 ts malt kanel

1 ts malt kardemomme

0,5 ts malt ingefär

0,5 ts muskat, malt/riven

180 gr skrelt og revet gulrötter

90 gr ristette og finhakkede hasselnötter

150 gr brunt sukker

2 egg

finrevet skall av 1 appelsin ( sitron funker også)

75 gr smör, smeltet


Pynt

150 gr philladelfiaost, original

15 -20 gr melis ( florsocker)

2-3 ss kremflöte/melk


nötter/bär/marsipan gulerötter

revne gulerötter ( glasserte )

osv...


Slik gjör du:


1. Til kaken: Sikt sammen mel, bakepulver, natron, salt og krydderiene i en bolle/bunke.

2. rist og hakk nötter, ha det i en bolle med rivne, gulerötter og sukker. Rör om.

3. Rör inn ett egg av gangen i gulerotröra, deretter appelsin skall og smör.

4. Til slutt, vend inn melet.

5. Hell i röra i en klargjort form og stek kaken i en forvarmet ovn i 50 min til en time.

6. La kaken hvile i ca 10 min för du tar den ut av formen, så har du kaken på rist og avkjöler den ytterligere mens du lager fyllning/kremen.

7. Til Glassuren: Ha det hele i en bolle/bunke og visp med en el visper til du er fornöyd med konsistensen. Er den for kjukk har du i mer veske, er den for tynn har du i mer melis/florsocker.

8. Fordel glasuren ovenpå kaken ( jeg hadde også litt glasur inni kaken, da jeg hadde en aaaalllllt for stor form, så jeg la den bare dobbelt med glasur i midten :)

9. Pynt kaken etter din egen smak   


Ha en herlig Söndag

LS


 

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av L S - 1 december 2013 08:49

      En riktig fin 1 advent folkens!   Det er Söndag morgen, litt kaldt ute, men hva gjör vel det :-) Jeg sitter inne i varmen med en god kopp kaffe og har rundstykker i ovnen, som jeg skal kose meg med til frokost. Kanskje jeg skulle ko...

Av L S - 6 november 2013 04:58

    Dette blogg innlegget handler ikke om mat denne gangen. Det handler om meg som person og medborger. Men jeg vil si en ting först. Jeg er ikke rasist. Sånn att det er oppklart fra förste stund.   Jeg synes det er litt skremmende faktisk...

Av L S - 11 oktober 2013 05:55


    God Fredag alle....   Denne uken har bare seilt forbi... Og plutselig har det blitt Fredag... IiiHhhaa.... Dette blir en spennende dag faktisk.... Jeg slutter tidlig på jobb, og etter et så reiser jeg til byen for å fikse ytt I.D med r...

Av L S - 9 oktober 2013 04:52

God morgen!   jeg har ikke blogget så masse den siste tiden, det har liksom ikke värt tid for det..... eller om det har värt tid så har jeg liksom ikke visst hva jeg skal blogge om på en måte. Mange ting har hendt den siste tiden. Og jaaaaa, ti...

Av L S - 22 september 2013 07:30


    Denne oppskriften har jeg snott fra den nye kokeboken jeg fikk i bursdagsgave Manneströms husmannskost. Om man önsker å vite mer / Läre seg mer om Svensk husmannskost er denne boken perfekt. Er du Svensk vet du veldig godt hvem Leif Mann...

Presentation


Det Nordiske Kjökken

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
            1
2
3
4
5
6
7 8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21 22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< September 2013 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

BMI Kalkulator


Ovido - Quiz & Flashcards