detnordisekjokken

Direktlänk till inlägg 2 augusti 2013

Alpro . Alternative melkfrie produkter

Av L S - 2 augusti 2013 08:36

 

 

Hva er Alpro fri for?

Alpro-produktene er melke-, laktose- og glutenfrie (under 20 ppm gluten) og er i tillegg produsert i et miljø fritt for nøtter. Majoriteten av våre produkter er også hvetefrie. Ved hveteintoleranse må hveteprodukter unngås. Ved glutenintoleranse må gluten unngås. Det er mulig å gjøre hveteprodukter glutenfrie slik at de kan benyttes av mennesker med glutenintoleranse. Dette er for eksempel tilfellet med hvetestivelse. Coeliac UK har godkjent alle Alpro-produktene. Vi samarbeider tett med Coeliac UK som kan underbygge at våre produkter er egnet for personer med et gluten- eller hvetefritt kosthold.


Hva er forskjellen mellom intoleranse og allergi?

En allergi er én type matintoleranse, men det finnes andre typer matintoleranse som ikke involverer en reaksjon fra immunsystemet. Den mest vanlige matintoleransen, knyttet til fravær eller for lavt nivå av enzymet laktase, er laktoseintoleranse. Enzymet laktase brukes for å fordøye laktose, som er sukkeret vi finner i kumelk. Hvis ikke kroppen produserer tilstrekkelig laktase, passerer noe av laktosen ufordøyd gjennom tarmsystemet. Dette kan forårsake diarelignende symptomer. En av behandlingsmåtene er å fjerne melk og laktose fra kostholdet og erstatte det med et næringsrikt alternativ som Alpro soya. Denne typen melkeintoleranse er annerledes enn melkeallergi. Ved melkeallergi er melkeproteinet selve allergenet som provoserer immunsystemet til å reagere. For en del mennesker kan dette være alvorlig. Ikke alle allergier varer livet ut, noe som ofte er tilfellet for barn. Barn vokser gjerne av seg allergier i tre- til femårs alderen. Imidlertid kan en allergi eller intoleranse utvikle seg når som helst i løpet av livet. Det finnes ingen kurer for intoleranse eller allergier. For mennesker med laktoseintoleranse eller melkeallergi, er Alpro soya-produktene et godt daglig alternativ til kumelk, yoghurt, desserter og fløte. Dersom du mener at du har en allergisk reaksjon eller alvorlige symptomer som varer lenger enn en dag eller to, bør du kontakte legen din umiddelbart.


Hvor kommer Alpro-bønnene fra?

De økologiske soyabønnene Alpro benytter i sine produkter kommer fra Canada, Kina og Frankrike. De konvensjonelle soyabønnene kommer fra Canada og Frankrike. Vår kilde er gårder der soyabønner har blitt dyrket i årevis gjennom vekselbruk. Ingen av disse gårdene befinner seg på avskoget jord. Ved hjelp av et system som gir full sporbarhet, kan vi forsikre om at våre bønner er uten genetisk modifikasjon. Respekt for miljøet og ansvarsbevissthet for jorda vår er grunnleggende verdier i vår produksjonsprosess.


Kan Alpro erstatte meieriprodukter?

Ja, Alpro inneholder en proteinmengde tilsvarende kumelk. Alpro er garantert laktosefri og mange av produktene inneholder kalsium og vitaminer slik som i kumelk. Derfor kan du trygt bruke Alpro som et alternativ til meieriprodukter. Alpro kan brukes i te, kaffe, på müsli og i alle dine favorittoppskrifter der du ellers ville benyttet meieriprodukter. For gode ideer til hvordan du kan innføre Alpro i ditt kosthold,


Kan Alpro soya-produkter brukes i matlaging?

Ja. Alpro soya-alternativer til kumelk kan brukes på samme måte som tradisjonell melk. Du finner mange kokebøker med oppskrifter uten meieriprodukter. Prøv å erstatte alle meieriproduktene i dine daglige matoppskrifter med Alpro soya. Matlaging uten meieriprodukter har aldri vært så enkelt!


Kan melkeallergikere og personer med laktoseintoleranse spise soyayoghurt som inneholder melkesyre?

Ja. Melkesyre er en svak syre som benyttes som syreregulator. Den er laget av sukkersirup og finnes naturlig i yoghurt, ost, surmelk, oliven m.m


 



 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av L S - 1 december 2013 08:49

      En riktig fin 1 advent folkens!   Det er Söndag morgen, litt kaldt ute, men hva gjör vel det :-) Jeg sitter inne i varmen med en god kopp kaffe og har rundstykker i ovnen, som jeg skal kose meg med til frokost. Kanskje jeg skulle ko...

Av L S - 6 november 2013 04:58

    Dette blogg innlegget handler ikke om mat denne gangen. Det handler om meg som person og medborger. Men jeg vil si en ting först. Jeg er ikke rasist. Sånn att det er oppklart fra förste stund.   Jeg synes det er litt skremmende faktisk...

Av L S - 11 oktober 2013 05:55


    God Fredag alle....   Denne uken har bare seilt forbi... Og plutselig har det blitt Fredag... IiiHhhaa.... Dette blir en spennende dag faktisk.... Jeg slutter tidlig på jobb, og etter et så reiser jeg til byen for å fikse ytt I.D med r...

Av L S - 9 oktober 2013 04:52

God morgen!   jeg har ikke blogget så masse den siste tiden, det har liksom ikke värt tid for det..... eller om det har värt tid så har jeg liksom ikke visst hva jeg skal blogge om på en måte. Mange ting har hendt den siste tiden. Og jaaaaa, ti...

Av L S - 22 september 2013 07:30


    Denne oppskriften har jeg snott fra den nye kokeboken jeg fikk i bursdagsgave Manneströms husmannskost. Om man önsker å vite mer / Läre seg mer om Svensk husmannskost er denne boken perfekt. Er du Svensk vet du veldig godt hvem Leif Mann...

Presentation


Det Nordiske Kjökken

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
      1 2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12 13 14 15 16
17
18
19
20 21 22 23 24 25
26
27
28
29
30
31
<<< Augusti 2013 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

BMI Kalkulator


Ovido - Quiz & Flashcards